Urheilua koronan aikana

Koronaepidemia on muuttanut maailmaa peruuttamattomalla tavalla, ja vaikutukset ovat näkyneet myös urheilun saralla. Se on perunut monia urheilutapahtumia ja kaventanut monen ihmisen elinpiiriä. Urheilu on kuitenkin mahdollista ja jopa suositeltavaa myös epidemian aikana. Se auttaa pitämään yleiskuntoa ja hyvää mieltä yllä. Näin se voi jopa auttaa selviämään voittajana maaliin haastavassa tilanteessa. Löydät tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla voit harrastaa urheilua koronaepidemiasta huolimatta.

Urheile ulkona

Juuri nyt on loistava aika hyödyntää ulkotilat ja ulkoilla mielin määrin vaikkapa metsässä. Muista kuitenkin ulkonakin huolehtia riittävistä turvaväleistä!

Ulkona voi harrastaa monenlaisia lajeja. Lähde vaikkapa luontopolulle. Esimerkiksi Helsingistä löytyy loistavia luontopolkuja, joiden kiertäminen virkistää niin kehoa kuin mieltä. Mainitsemisen arvoinen on ainakin Vartiosaaren luontopolku. Voit myös lähteä marjastamaan. Marjaretkellä saat runsaasti liikuntaa ja raitista ilmaa. Samalla saat kerättyä pakastimeesi ilmaista, terveellistä syötävää, joka on kaiken lisäksi erittäin herkullista.

Voit myös kokeilla itsellesi uusia lajeja. Oletko jo kokeillut melontaa tai pyöräilyä fatbikella? Entä osaatko jo purjehtia? Myös geokätköily on hauskaa korona-ajan liikuntaa raittiissa ulkoilmassa. Monet näistä harrastuksista eivät maksa mitään, joten voit rauhassa kokeilla niin montaa lajia kuin haluat, vaikka rahat olisivatkin tiukilla koronan vuoksi.

Penkkiurheilua

Penkkiurheilu on oivallinen laji, etenkin, jos joudut olemaan kotona karanteenissa tai eristyksissä. Esimerkiksi Unibet TV koripallo live -lähetykset ovat mielenkiintoisia ja tuovat jännittävät urheilutapahtumat suoraan kotiisi. Näin sinun ei tarvitse lähteä seuraamaan tapahtumia paikan päälle ja voit pitää yllä tärkeitä turvavälejä. Tilaa katselun lomaan herkullista ruokaa ja vietä ansaitsemasi virkistävä penkkiurheilutauko.

Kotikuntosali

Jos et pääse epidemian vuoksi kuntosalille, kannattaa harkita pienen kotikuntosalin kokoamista. Et välttämättä tarvitse tätä varten kalliita laitteita, vaan edullisilla hankinnoilla pääset hyvin alkuun. Joitakin tarvikkeita voit löytää jopa täysin maksutta erilaisten kirpputorisivustojen Annetaan-osastoilta. Hyppynaru on edullinen, mutta tehokas hankinta. Jos vyötärösi kaipaa kavennusta, harkitse painotetun lannevanteen hankkimista. Myös esimerkiksi steppilauta, käsipainot ja jumppanauha ovat edullisia mutta tehokkaita urheiluvälineitä, jotka on helppo hankkia kotiin vaikkapa verkkokaupan kautta. Hyödynnä myös netistä löytyvät opasvideot, joita löydät vaikkapa Youtubesta. Näin jopa jumppaohjaaja tulee verkon kautta suoraan kotiisi omien aikataulujesi puitteissa!