Miksi urheiluharrastus kannattaa?

Moni muistanee vielä kouluajoilta, että opettaja on biologian ja terveystiedon tunneilla puhunut siitä, kuinka ihminen tarvitsee vähintään kaksi tuntia liikuntaa päivässä. Vaikka osa tästä liikunnasta saadaankin aikaan tavallisella arkiliikunnalla, kuten töissä kävelemisellä tai työpaikalle pyöräillessä, niin totuus on se, että suurin osa ihmisistä ei nykyään yllä läheskään suositeltuun kahteen tuntiin päivässä, vaikka liikunnan tarve ei aikuisella täysikasvuisella ihmisellä ainakaan pienene. Osittain tästä johtuu se fakta, että suurin osa ihmisistä on tänä päivänä ylipainoisia. Liikaa ravintoa suhteessa kulutukseen on helppo yhtälö, ja se aiheuttaa monia harmaita hiuksia muun muassa terveydenhuollon ammattilaisille, jotka joutuvat hoitamaan huonosti liikkuneita ihmisiä.

Miten tällaiset tilanteet sitten voidaan välttää? Helpoin ratkaisu lienee se, että arkiliikunnan ohelle on hyvä ottaa tavaksi liikkua vähintään tunti jonkin hauskan liikunnallisen harrastuksen parissa. Oli harrastus sitten snooker, ratsastus, lenkkeily, koiran ulkoiluttaminen, salilla käynti tai ihan vaikka pikainen jumppa omassa olohuoneessa, on jokainen näistä urheilumuodoista tärkeä osa aikuisen ihmisen peruskunnon ylläpidossa. Mitä hyötyä tästä sitten käytännössä on?

Kolesteroliarvot pysyvät kurissa

Kolesterolista keskustellaan mediassa runsaasti, mutta harva tietää, mitä se käytännössä merkitsee – vain sen, että sitä olisi syytä pelätä. Lyhyesti voidaan summata suuret määrät huonoa LDL-kolesterolia veressä altistaa valtimotaudeille, mikä puolestaan pidemmällä aikavälillä voi aiheuttaa riskin aivohalvaukselle tai sydäninfarktille ja täten voi jopa tappaa. Onneksi apu on lähellä, sillä veren kolesterolimäärät voi osittain pitää kurissa säännöllisellä liikunnalla.

Kunto pysyy hyvänä

Länsimaisessa kulttuurissa ihannoitu vartalo on terveellisen hoikka, ja moni haaveileekin pyykkilautavatsasta. Hauska juttu onkin se, että tämä on ihan jokaisen saavutettavissa. Se vain vaatii kovaa työtä ja runsaasti liikuntaa, muttei ole suinkaan mikään mahdottomuus. Mitä jos aloittaisit salikäynnit jo tänään?

Pysyt terveenä

Kokonaisvaltainen terveys on asia, jota ei useinkaan osaa täysin arvostaa, kunnes sen on jonkin seikan seurauksena menettänyt. Kun terveyden jokin osa-alue on menetetty, sen saaminen takaisin onkin aivan valtava työmaa. Siksi kannattaakin ylläpitää terveyttään kaikissa tilanteissa, eikä koskaan päästää sitä repsahtamaan. Näin mieli ja keho pysyvät kunnossa!