Mikael Grandlund kasvattaa nimeään Nashvillessa

Vuonna 2019 Nashville Predatorsiin siirtynyt Mikael Granlund on hiljalleen kasvattanut nimeään myös uudessa joukkueessaan ja noussut joukkueen merkittävämmäksi hyökkääjäksi uuden päävalmentajan, John Hynesin, alaisuudessa.

Myrskyisä vuoden alku alkaa hiljalleen tasaantua

Vuoden alussa Nashville Predatorsin entisen valmentajan Peter Lavioletten tilalle palkattu John Hynes on asettunut uuden joukkueensa kanssa selkeämmälle linjaukselle. Hynesin mukaan nyt joukkueessa keskitytään peliajan ja vastuun jakamiseen ennen kaikkea yksilö- ja joukkuesuoritusten perusteella, eikä niinkään pelaajan statuksen tai palkkapussin mukaan.

Viime aikoina Nashvillen tähtipelaajat ovatkin vastaanottaneet päävalmentajalta kovaa kritiikkiä, sillä joukkueen tähtinelikko, Ryan Johansen, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson ja Matt Duchene näyttää viettävän enemmän aikaa penkillä kuin jäällä.

Nashville Predatorsin ongelma on ollut sekä päävalmentajan että asiantuntijoiden mukaan siinä, että pelaajat eivät ole yksinkertaisesti laittaneet kaikkea peliin. Tämä tilanne on hiljalleen johtanut siihen, että Hynes on alkanut peluuttaa enemmän myös muita pelaajia, sillä hänen linjauksen mukaan joukkueen vastuu tulee jakautua pelaajien antamien näyttöjen perusteella.

Granlund tiennäyttäjänä

Joukkueen suomalaiselle nimelle Mikael Granlund’sille on uuden päävalmentajan linjaus on ollut ennen kaikkea positiivinen muutos. Vaikka Grandlund on pärjännyt uudessa joukkueessaan hyvin, Nashvillen edellinen päävalmentaja Peter Laviolette ei näyttänyt juurikaan arvostavan suomalaisen tuomaa panosta joukkueessa. Hynesin alaisuudessa pelatessaan Grandlundin jääaika on kuitenkin noussut useilla minuuteilla.

Granlundin tasainen pelimenestys on otettu huomioon myös valmentajien piirissä ja Hynes on kehunut miestä vahvaksi pelaajaksi, joka osaa tehdä oikeita ratkaisuja etsien jatkuvasti maalipaikkoja. Samalle linjalle on lähtenyt myös joukkueen maalivahti Pekka Rinne, jonka mukaan Granlund on ollut joukkueen paras hyökkääjä.

Töitä on kuitenkin vielä paljon edessä, sillä Nashvillen viimeaikaiset pelit eivät ole olleet ruusuilla tanssimista. Vaikka on sanomattakin selvää, että uuden päävalmentajan alaisuudessa joukkueen peli on alkanut kulkea hieman paremmin, vuosi ei ole ollut tälle NHL-joukkueelle kovin helppo. Hynesin alaisuudessa Nashville onkin päästänyt yhteensä 14 ottelussa omaan maaliin jopa 44 osumaa. Uuden valmentajan ja entistä enemmän pelaajien näytteisiin perustuvan jääajan hyödyntämisen myötä tähän tilanteeseen kuitenkin voidaan odottaa pian muutoksia.