Gutzy – urheilun asialla

Urheutta on monenlaista

Urheilu on tärkeä osa monen ihmisen elämää, oli kyseessä sitten harrastus tai lajien seuraaminen tai molemmat. Suomenkielisen sanan “urheilu” taustalla on urheutta kuvaava sana. Tällaisia erilaisia sääntöjen puitteissa toteutettavia urheuden osoituksia onkin harjoitettu halki ihmiskunnan historia. Virallisia kisojakin on järjestetty jo tuhansien vuosien ajan.

Gutzyssa meidän tarkoituksemme on tuoda uutisia viimeisimmistä urheilumaailman saavutuksista, oli kyseessä sitten perinteiset voimien mittelyyn perustuvat lajit tai sellaiset lajit joissa urheutta mitataan muilla tavoin. Tärkeintä on kattava tarjonta ja elävä kerronta. Mikään laji ei ole ylemmässä tai alemmassa asemassa suhteessa toiseensa.

Sinnikkäät tekijät suoritusten takana

Blogi tuo ajantasaista kuvausta urheilumaailman huipulta. Silloin tällöin voi olla kiinnostavaa kurkistaa myös pelkkien tulosten ja muiden numeroiden taakse ja katsoa mitä siellä tapahtuu. Millaisia ihmisiä lajien takaa löytyy? Millaiset persoonat urheilua harrastava? Entä millaisia ovat ne henkiset haasteet, joita nämä ihmiset joutuvat päivittäin kohtaamaan?

Usein tällaiset katsaukset kulissien takaiseen elämään jäävät tärkeämpien uutisten varjoon. Totta kai meitä kiinnostavat ennen kaikkea tulokset, palkinnot, voiton glooria ja häviön kitkerä kalkki. Siitähän kilpaurheilu on tehty, nämä ovat niitä asioita, jotka saavat meidät liimaantumaan televisioruutujemme äärelle tai toistamaan tiettyjä harjoituksia lähes loputtomiin. Tämä on sitä urheilun draamaa ja dramatiikkaa, jota ihmiset janoavat. Välähdyksiä tuonpuoleisesta, lähes myyttisestä maailmasta.

Mutta silti ei pidä unohtaa sitäkään, mitä nämä saavutukset ja dramaattiset, mieliin piirtyvät hetket kätkevät taakseen. Siellä on aivan tavallisia ihmisiä, jotka meistä muista erottaa ennen kaikkea yksi asia: päättäväisyys. He ovat valinneet tavoitteensa, nyt on vain kuljettava tietä. Eikä sen tien kulkeminen läheskään aina ole niin jännittävää kuin mitä voisi kuvitella. Usein me katsojat näemme urheilusta vain sen pinnan. Taustalla on kuitenkin vuosien työ ja ennen kaikkea sinnikkyys. Paitsi huipputulokset, sankaruuteen kuuluu myös pitkäjänteinen työskentely tavoitteiden eteen.

Tarkoituksemme on siis raportoida yhtä lailla näistä ihmisistä ja heidän kohtaloistaan dramaattisten käänteiden takana, kuin myös itse käänteistä. Näin uskoisimme voivamme piirtää mahdollisimman rehellisen ja kattavan kuvan huippu-urheilun maailmasta.

Liikunnan iloa

Paitsi huipulla tapahtuvia äärikokemuksia, urheilu voi myös olla hyvää mieltä ja terveyttä arkeen tuovaa liikuntaa. Tätäkään ei pidä unohtaa. Tavalliselle ihmiselle omakohtainen kosketus urheiluun tapahtuukin usein säännöllisen sulkapallovuoron, salikortin tai puulaakiliigan jalkapalloharjoitusten muodossa. Kaikki eivät voi olla huippuja, mikä ei tarkoita, etteikö liikunta voisi riemastuttaa meistä jokaista. Liikunnan ilo välittyy myös seuraamalla urheilua, niin että se kuuluisa kehonhuolto ja liikunnan ilo pysyy vuodesta toiseen mukana elämässä. Urheilun seurantaan em jalkapallo vedonlyönti sopii kuin nenä päähän. Onhan vedonlyönti ja urheilu lähellä toisiaan.

Siinä juuri on urheilun hienous: jokaiselle jotakin. Se on myös tämän blogin tarkoitus ja tavoite.