Cristiano Ronaldon taival Juventuksessa lähtenyt hyvin käyntiin – raiskaussyytöksistä huolimatta

Yllätyssiirto Juventukseen

Cristiano Ronaldon siirtyminen kesällä Real Madridista italialaisseura Juventukseen tuli monelle yllätyksenä. Ronaldo itse on kertonut olevansa vaihtoon tyytyväinen. Lähdöstään hän on syyttänyt ennen kaikkea Real Madridia. Juventuksesta Ronaldo kertoo löytäneensä sellaista joukkuehenkeä ja nöyryyttä, jota ei Madridista löytänyt. Tarkkaa syytä Ronaldon lähtöön ei kuitenkaan tiedetä. Sen verran kuitenkin, että ilmeisesti Ronaldo oli suunnitellut lähtöä jo pidempään.

Ronaldo vihjasi mahdollisesta Juventukseen siirtymisestä kesällä, kun jalkapallon MM-kisat olivat vielä käynnissä, mutta Ronaldon oma joukkue Portugali oli jo kisoista pudonnut. Monet näkivätkin tämän Ronaldon yrityksenä jälleen kerran siirtää huomion itseensä. Kun ei voinut enää pelata kisoissa, piti se tehdä tällä tavoin. Samasta Ronaldoa syyttivät Real Madridin joukkuetoverit heidän voitettuaan Mestarien liigan viime kaudella. Tällöin Ronaldo kiinnitti mestaruusjuhlinnan keskellä huomion itseensä vihjaamalla mahdollisesta siirtymisestään muualle.

Tässä valossa onkin hieman ihmeellistä, että Ronaldo Juventuksessa kiittelee nimenomaan joukkueen yhteishenkeä ja nöyryyttä. Nämä kun eivät välttämättä ole sellaisia asioita, joista hänet itsensä tunnettaisiin. Vaikka voihan olla, että Juventuksen tiivis tiimityöskentely tekee hyvää myös yleensä varsin narsistisen vaikutelman itsestään antavalle Ronaldollekin.

Ongelmia horisontissa

Kaikki ei kuitenkaan ole Ronaldollakaan sujunut tanssin tavoin. Jo Madridissa häntä vaivasivat syytteet miljoonaluokan veropetoksista, joista hänet sitten tuomittiin. Nyt rasitteeksi on muodostunut malli Kathryn Mayorgan syytökset raiskauksesta. Mayorgan mukaan raiskaus tapahtui vuonna 2009 Las Vegasissa. Hän oli tuolloin käynyt ilmoittamassa asiasta paikalliselle poliisille, mutta jättänyt mainitsematta tekijän nimen, Ronaldon fanien koston pelosta johtuen.

Asia kuitenkin saatettiin jo tuolloin Ronaldon tietoon. Silloin Ronaldon asianajajat neuvottelivat sopimuksen, jossa Mayorgalle maksettiin tuntuva korvaus tapahtuneesta, sillä ehdolla että asia jätetään sikseen. Nyt Mayorga on kaikesta huolimatta nostanut asian uudelleen esille. Taustalla on viime vuosina käynnistynyt #metoo-liike, jonka kynsiin on joutunut etenkin Hollywood-tähtiä laidasta laitaan, tuottajamoguli Harry Weinsteinista Sylvester Stalloneen. Toiseksi syyksi Mayorga on ilmoittanut sen, että hänen nykyinen asianajajansa on pätevämpi kuin sopimuksen neuvotellut, lähinnä liikennerikkomuksiin erikoistunut, asianajaja.

Sekä veropetosten että raiskaussyytösten julkituomisessa on takana Football-leaks.

Torinolaiset Ronaldon tukena

Pian asian tultua julki Ronaldon nykyinen seura Juventus ilmoitti seisovansa miehensä takana. Perusteeksi tälle he mainitsivat tapahtuman kaukaisen ajankohdan sekä sen, että Ronaldo pelaa hyvää jalkapalloa. Tukiviesti sai kritiikkiä osakseen, myös faneilta. Toiset katsoivat, että seura olisi voinut suhtautua tapahtuneeseen vakavamminkin.

Joka tapauksessa Ronaldon ura Juventuksessa on lähtenyt mainiosti käyntiin. Totutteleminen uuteen maahan vei aikansa, mutta nyt näyttäisi siltä että entinen vauhti alkaa pian taas löytyä. Maalitilastoja Ronaldo ei tällä hetkellä johda, mutta epäilemättä pelkkä hänen läsnäolonsa kentällä tuo vastustajalle paineita. Kun joudutaan laittamaan kaksi miestä yhtä vahtimaan, avaa se muille pelaajille mahdollisuuksia maalin tekoon. Näin on käynyt myös Juventuksen kohdalla ja seura porskuttaakin Italian liigassa täysin omalla tasollaan. Ihme myös olisi, jos ei Juventusta nähtäisi myös Mestarien liigan kärkikahinoissa.